Vad är SUP Yoga?

Du vet säkerligen vad Yoga är, olika positioner för att stärka kroppen och utmana balansen. SUP står för “stand up paddleboard” och det betyder alltså att man utför Yoga ute på vattnet på en bräda. Det kanske låter svårt och lite galet men det är enklare än vad du tror och mycket roligt.  

Det första du vill göra är att hitta en SUP-yogaklass så du kan se hur det fungerar. Sen kan man om man vill köpa sig en egen bräda och utöva yoga på när man så önskar. SUP Yoga funkar både att utföra själv eller i grupp.  

Det är såklart en sommar-aktivitet, det ska iallafall vara rimlig temperatur i vattnet. Det finns ju en risk för att man hamnar i vattnet beroende på hur mycket man utmanar sig själv. Att tänka på väder är också bra, det bör inte vara för mycket vind. Man behöver dock inte oroa sig för att flyta iväg, man förankrar brädan så man kan fokusera på sina övningar. 

Man kan börja enkelt med positioner på knä, man anpassar sig efter sin egen förmåga. När man sitter eller står på knä krävs inte lika bra balans. Det här är en aktivitet som är ett otroligt bra sätt att träna upp sin balans och koncentrationsförmåga med.  

Vi får inte glömma att det är ett utmärkt sätt att komma ut och njuta av naturen. Stillsamt, rofyllt och lugnt kan man ligga där på vattnet. Eller prova en ny position och få sig ett dopp! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.