Hur man tar hand om en riktig peruk: Skötselinstruktioner för din peruk

Om du är den stolta ägaren av en äkta peruk vet du att det är viktigt att ta hand om den på rätt sätt. Peruker kräver lite mer underhåll än din genomsnittliga hårdetalj, men om du följer dessa skötselinstruktioner kommer din peruk att hålla i många år! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du tvättar och stylar din peruk samt hur du skyddar den mot värme och fukt.

Det första steget för att ta hand om din peruk är att borsta den regelbundet. Detta hjälper till att ta bort eventuella trassel eller knutar och hjälper också till att fördela de naturliga oljorna från din hårbotten. När du borstar din peruk, se till att du använder en bred tandkam eller en borste med mjuka borsthår. Börja längst ner på peruken och arbeta dig uppåt, var försiktig så att du inte drar för hårt i håret.

Därefter vill du tvätta din peruk ungefär en gång varannan vecka. Använd ett milt schampo och balsam och undvik produkter som innehåller starka kemikalier eller sulfater. När du tvättar din peruk ska du se till att stödja perukens bas så att den inte dras ur form. Fråga gärna personen eller företaget om vilka produkter de rekomenderar.

När du sedan ska styla din peruk ska du behandla den som ditt egna hår. Använder du värme ska du använda ett bra värmeskydd för att inte slita på håret. Oftast är det lättast att ha peruken på sig när man stylar den så man ser hur det ser ut när man har den på sig. Självklart kan man styla baksidan medan man håller i den.

Hoppas det här var till hjälp för er, ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.