Träna lite varje dag – så mycket räcker för en vecka

Källa: Unsplash

Att träna är något som har blivit synonymt med vardag för många och det blir bara populärare och populärare. Från att ha gått från att det var några få som hängde på gymmet är idag var och varannan en frekventerad besökare på något av landets alla gym, judoklubbar, boxningsklubbar, klättringsväggar och mycket annat. 

150 minuter varje vecka räcker som måttstock

Faktum är att det räcker att träna ganska lite för att det ska få resultat. Många brukar tänka sig att man måste ha en dietist, en specifik diet men också träna på ett specifikt sätt varje vecka för att få se ut som den där supertränade människan som man kanske vill. Egentligen bottnar det i hur våra kroppar är och hur de fungerar men att ha som måttstock att träna cirka 150 minuter varje vecka kan ge fina och bra resultat. För den som kanske inte tränar alls eller är ovan kan 150 minuter låta som en ganska lång tid. Men om man slår ut det över en hel vecka är det tämligen lite. Delar du upp det på alla veckodagar, måndag till fredag, är det bara 30 minuter om dagen. Detta gäller för den som har fyllt 18 år och uppåt och meningen är att träningen ska göra att man får upp sin puls lite. Det räcker alltså inte med en helt vanlig promenad. 

Två bra övningar för din balans

För den som inte har någon möjlighet att träna så hårt finns det dock övningar som kan hjälpa dig om du vill träna din egen balans. Det här kan vara bra speciellt intressant och bra när man blir äldre och huvudet kanske inte hänger med på samma sätt. Det motverkar även fallskador både på kort och på lång sikt. Det finns två bra övningar man kan göra för att undvika detta. Den ena handlar egentligen bara om att du ska lägga all vikt på din ena fot. Du märker att foten och benet får jobba lite för att hålla sig på plats. På sikt kan du försöka hålla upp det andra benet i luften, eller kanske mot vaden du står på. Den andra övningen handlar om att lägga vikten på det ena benet igen för att sätt höja det andra knät, dra det bakåt, luta sig fram och sen tillbaka till ursprungspositionen. När du har kommit tillbaka till första positionen kan du även sträcka upp armarna. Båda övningarna handlar helt enkelt om att tvinga kroppen att vingla lite och samtidigt hålla balansen på en fot.

Träna och titta på sport samtidigt

För den som är tränings- och sportintresserad och vill titta på sin favoritsport samtidigt som den tränar finns det alltid chans att göra detta online. På bet365 kan du lägga dina odds samtidigt som du håller koll på hur just din match, tävling eller race går. Allt såklart i realtid och det är väldigt enkelt att använda sig av både sidan och alla tjänster. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.