Vilken vikt är bäst när jag väljer tyngdtäcken

Att välja vikt på ditt tyngdtäcke är beroende lite av din egen vikt och en bra tumregel är att välja ett tyngdtäcke som väger 10-15 procent av din egna vikt, men du kan även behöva justera detta uppåt beroende på vilken effekt du vill uppnå med din användning så du får rätt effekt.

Vid svåra sömnproblem eller när du lider av stor oro eller ångest då kan du behöva sikta på mellan 15- 20 procent av kroppsvikten istället. Har du dock istället lättare sömnproblem med nacke, leder, rygg, eller liknande så finns fördelar med att välja ett lättare tyngdtäcke. Är du gravid kan du även dra fördelar med att använda detta ett tyngdtäcke.

Hur börjar jag med att använda mitt nya tyngdtäcke och vilken vikt ska jag välja

Vad du än väljer för tyngdtäcke så är det bra att vänja kroppen vid känslan och testa i kortare stunder och som minst att testa i 10 minuter för att ta dela av tyngdstäckens alla fördelar.

Tänk dock på att om tyngdtäcket ska användas av ett barn då bör man istället utgå från barnets ålder och vid barn under 3 år är det viktigt att barnet kan ta av täcket själv.

Ett exempel är att barn kring 3 till 4 år bör använda 3 kg täcke, och 5- 6 år blir det 5 kg täcke och 7- 14 år bör använda ett täcke på 7 kg.

Har du plats i resväskan så plocka gärna med ditt tyngdtäcke, det finns olika vikter på dessa och 4Livings tyngdtäcken finns i viktklasserna 3 kg, 5 kg, 7 kg och 9 kg, vilket passar dem flesta användarna. Det kanske låter tungt men det är hela vikten fördelat på ett normalstort täcke 150 x 200 cm som avses.

Var hittar jag snygga inredningsdetaljer till köket

Du finner även många andra inredningsprodukter på sidan interioravenyn.se som allt inom inredning inom bredden av inredning till köket. Du finner exempelvis smidiga bordsunderlägg, serveringstermosar som håller värmen väldigt länge, snyggt designade svarta bestick som ger en stilfull bordsdukning. Är du på jakt efter konstväxter eller fint designade trädgårdsdekorationer så bör du besöka interiorsavenyn.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.