Upplev fjällvärlden med Dogsledding Sweden

Med Dog sledding northern Sweden eller genom dogsledding Sweden kan du uppleva att åka hundspann på riktigt. Det är mångas dröm att kunna få föras fram på en släde bakom ett härligt gäng av draghundar som springer över fjälltäckta vidder.

När du besöker olika ställen runt om i världen så brukar det oftast vara bra att ta del av kulturen och detta kan du även göra uppe i fjällvärlden med fjällturen som heter Samitour Lapland, då du får lära dig med om den samiska befolkningen och livet upp på fjället.

Vandringar som är fridfulla för hela kroppen och ger dig ett inre lugn

Med en vandringstur i det som kallas för Hiking tour Lapland kan du hitta lugnet som du omges av uppe i fjällvärlden. När mobilen inte har täckning överallt och du inte kan kontrollera uppdateringar så kommer du känna ett helt annat typ av lugn.

I fjällvärlden så kommer du inte heller känna samma behov av aktiviteter runt omkring dig. Är du en hälsomänniska i vardagen så kommer det vara en enorm skillnad att besöka fjällvärlden, här finns lugnet i alla delar.

Du kommer känna dig utvilad efter din vistelse uppe bland fjällen. Åker du ensam kan du ändå finna gemenskapen med andra resenärer som besöker fjällvärlden. Genom att umgås med andra besökare som även dem vill uppleva alla hälsofördelar med den rena luften och ni kan utföra både vandringsturer, slädturer med hundar samt snöskoter turer.

Välj hur du vill uppleva fjället men se alltid till att vara kontaktbar med din guide

Att vistas tillsammans och leva vildmarksliv eller gå en överlevnadskurs ihop kan skapa nya möjligheter till att utöka ditt nätverk. Men det går även bra att uppleva alla fördelarna helt själv. Det är dock alltid att rekommendera att inte vistas utan guide eller sällskap ensam uppe i fjällvärlden.

Att vända dig till en vildmarksguide och att hålla regelbunden kontakt med omvärlden skapar en bättre vistelse. Det är lätt att tro att du kommer att hitta tillbaka och överskatta din förmåga vid vandring.

Om du har en erfaren guide om du ger dig iväg på en tur så kan du skapa en extra barriär av säkerhet kring dig själv. Använd gärna kompletterande teknik som kan identifiera din plats om du går vilse, din vildmarksguide kan hjälpa dig vidare med detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.