Viktigt att veta vid provisionsjobb

Inom vissa branscher är det vanligt att du jobbar på provision. Det betyder att din lön kommer bero på resultatet som du levererar. Detta är vanligt om du arbetar som till exempel telefonförsäljare eller mäklare. Även om du har denna arbetsform har du en del rättigheter som arbetsgivaren måste respektera och dem ska vi gå igenom idag.

Kontrollera kollektivavtal

Det första du bör göra om arbetsgivaren erbjuder denna arbetsform är att kontrollera om det finns ett kollektivavtal eller inte. Finns det inget kollektivavtal finns det nämligen inget som hindrar arbetsgivaren från att ge dig en helt provisionsbaserad lön. Det betyder att du inte har någon grundlön utan bara kommer tjäna pengar om du lyckas sälja något. Detta är väldigt otryggt och därför rekommenderar vi att du alltid begär en fast grundlön och provision utöver denna.

Samma rättigheter

Även om du arbetar på provision har du samma rättigheter som alla andra arbetare. Det betyder att du har rätt till semester, sjuklön och raster, precis som vilken annan anställd som helst. Hur din lön ska beräknas om du är sjuk eller när du tar semester får du och arbetsgivaren själva komma överens om. Se dock till att detta står med i avtalet som du skriver under eftersom det annars är omöjligt för dig att veta hur det kommer att bli i slutändan.

RiVe juridiska byrå

Om du jobbar på provision och märker att något inte går rätt till kan RiVe hjälpa dig. Det kan till exempel vara om din sjuklön inte fungerar, om du inte får lön under semestern eller om provisionen helt enkelt inte betalas ut. Sker detta rekommenderar vi alltid att du kontaktar RiVe juridiska byrå eftersom de kan hjälpa dig. De har i flera år arbetat med arbetsrätt och de har hjälpt hundratals anställda att vinna mot sina arbetsgivare. Om du behöver hjälp med din provision, då är RiVe rätt personer att hjälpa dig.