Friskvård

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Friskvård

friskvård

Friskvård används vanligen för att innebära en hälsosam balans av kropp, själ och ande som resulterar i en allmän känsla av välbefinnande. Det har använts i samband med alternativ medicin sedan Halbert L. Dunn, M.D., började använda uttrycket hög nivå friskvård på 1950-talet. Det moderna begreppet välbefinnande dock inte blivit populär förrän på 1970-talet.

Halbert L. Dunn, M.D., började använda uttrycket friskvård på 1950-talet, baserad på en serie föreläsningar vid Unitarian Universitetet Church i Arlington, Virginia, i USA. Dunn definierade friskvård som ”en integrerad metod att fungera som är riktad mot att maximera potentialen hos vilken individen är kapabel alltså höja psykiska och fysiska hälsan. Det kräver att individen upprätthålle balans och målmedveten riktning inom den miljö där han är är. ” Han uppgav också att ”friskvård är en riktning i utvecklingen mot en allt högre potential att fungera”. Dunn beskrev också friskvård som hälsa vara ”mycket mer än frånvaro av sjukdom är fortfarande en hörnsten begreppet välbefinnande i dag.” Dunn såg friskvård som hierarkisk: det fanns lägre nivåer av välbefinnande och högre sådana, och syftet var att flytta alla upp från där de började på hög nivå friskvård.

Alternativa metoder för välbefinnande ofta betecknas med användning av två olika fraser: hälsa och välbefinnande, och friskvårds-program. Dessa typer av friskvård-program erbjuder alternativ medicin tekniker för att förbättra välbefinnande. Huruvida dessa tekniker faktiskt förbättra den fysiska hälsan är kontroversiellt och föremål för mycket debatt. James Randi och James Randi Educational Foundation är frispråkiga kritiker av denna alternativa ny ålder begreppet välbefinnande. Beteenden i jakten på välbefinnande innehåller ofta många hälsorelaterade metoder för att höja den fysiska hälsan, till exempel att göra hälsosamma livsstilsförändringar och utnyttja naturliga terapier.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]