4 enkla tips för att grilla nyttigare mat i sommar

Att äta och tillaga nyttig mat blir allt mer efterfrågat och antalet vegetariska alternativ blir allt fler vart du än går. Att servera något gott och nyttigt kan bli väldigt uppskattat på grillfester. Ta fram din kolgrill/gasolgrill och laga god och nyttig mat.

1. Gör din egen marinad

Att göra sin egen marinad är väldigt enkelt och det blir väldigt gott. Den färdigblandade marinaden du hittar i affären är inte särskilt roliga när du vänder på förpackningen och tittar på näringsinnehållet.

2. Grilla fler grönsaker

Fler fibrer, antioxidanter, vitaminer och mineraler är något som grönsaker tillför på grillen. Grönsaker grillar du snabbt på den varm grill så att de får en sotad yta. I princip alla grönsaker går att grilla och de ger de ger en vacker och aptitlig färg på tallriken. Experimentera gärna med olika grönsaker.

3. Gör dina egna såser

Undvik de feta färdiga såserna du hittar ett överflöd av i varje butik. Gör istället en egen sås, det blir mycket godare och mycket nyttigare. Att göra en egen sås är väldigt enkelt och du hittar flera olika recept på nätet.

4. Drick något nyttigt till maten

Vatten är det bästa du kan dricka till maten om du frågar kroppen. Undvik exempelvis bag-in-box vinerna och läsk då de inte är särskilt nyttiga och är en av anledningarna till att du inte är nöjd med din kropp efter sommaren. Vatten kanske inte är det mest intressanta smakmässigt, men experimentera gärna med lime, mynta och gurka.